Gratis lenen

2 januari 2015 Uit Door Mini-Krediet-Lening

Gratis Lenen

gratis lenen niet meer mogelijkHet echt helemaal “Gratis Lenen” is er dus (helaas) niet meer bij. Door aanpassing van de wetgeving is dit niet meer mogelijk. Wel zijn de kosten van spoedleningen, minileningen, minikredieten en flitsleningen lager dan normaal.

Dit heeft vooral te maken met de korte tijd waarover de lening wordt afgesloten.
Bedrijven moeten nou een eenmaal winst maken en als je niet op tijd je lening aflost wordt de afhandeling uit handen gegeven en gaan de hoge kosten tellen. Dus let op dat je de lening op tijd terug betaald om extra onkosten te voorkomen.

Oude minilening met hoge rente

Daar deze wetgeving al enige jaren geleden is ingevoerd (2011), is het onmogelijk dat je nog een oude minilening met een hoge vergoeding hebt of krijgt.

Voor het aanpassen van de wetgeving was het mogelijk om deze dure leningen om te zetten naar een gratis lening. Wanneer een minilening was afgesloten op de “oude” manier dan golden ook die gratis lenen wetvoorwaarden nog. Er werd dan aangeraden om die dure minilening zo snel mogelijk af te betalen en voortaan een nieuwe “bijna gratis” lening te nemen. Dat was de beste en snelste manier om van de dure lening af te komen.

Ook voor nu moet je goed opletten dat als je ergens een lening afsluit geen lening meer neemt met kosten van 20% tot 25% van het te lenen bedrag. Dit mag namelijk niet meer volgens de Nederlandse wet.